خانم دکتر حکیم زاده ضمن تبریک بخاطر انتصاب جنابعالی همانگونه که از طریق فضای مجازی مطلع شدید عده ای انتصاب جنابعالی را با توجه به مشکلات عدیده دوره ابتدایی با علم به حضورچهار ساله در این مسئولیت را برنتابیده ونگران تکرار مدیریت قبلی هستند.گروهی مقابل این نظریه وجود دارد که اعتقاد دارند سرکار با توجه […]

خانم دکتر حکیم زاده ضمن تبریک بخاطر انتصاب جنابعالی همانگونه که از طریق فضای مجازی مطلع شدید عده ای انتصاب جنابعالی را با توجه به مشکلات عدیده دوره ابتدایی با علم به حضورچهار ساله در این مسئولیت را برنتابیده ونگران تکرار مدیریت قبلی هستند.گروهی مقابل این نظریه وجود دارد که اعتقاد دارند سرکار با توجه به تجارب گذشته می توانید با اصلاحات اساسی نسبت به تحول دردوره ابتدایی بعنوان مهمترین بخش آموزش وپرورش اقدامات لازم را انجام دهید.
نگارنده که تا حدودی با مسائل خرد وکلان آموزش وپرورش در ارتباط وبه ماموریت این دستگاه راهبردی در تعلیم وتربیت بر اساس اسناد بالا دستی وسند تحول بنیادین آشنا هستم حضور جنابعالی را در راس معاونت آموزش ابتدایی را یک فرصت می دانم بشرط اینکه تغییرات بنیادین واساسی را در این حوزه با توجه به تجارب گذشته خیلی سریع آغاز کنید. بی شک توجه به منویات دولت چهارده در بکارگیری مدیران جوان وبا انگیزه که از نظر شخصیتی ونگرشی می توانند مدعی تربیت شش ساحتی وهمه جانبه باشند در این مرحله بسیار تعیین کننده خواهد بود. خانم دکتر جنابعالی بهتر از هرکسی می دانید مشکل اساسی ما در دوره ابتدایی قبل از مشکلات زیر ساختی ومادی مشکل نگرشی وآگاهی می باشد که باعث نا کارآمدی مدرسه بعنوان کانون تربیت شده است.
امیدواریم برنامه های تحولی جنابعالی با مشارکت متولیان تعلیم وتربیت خصوصا مدیران صف و ستاد و خانواده ها بتواند این تصور غلط را که بچه خوب الزاما بچه ای نیست که فقط درسش خوب باشد.را به تربیت همه جانبه یعنی تربیت دانش آموزانی که جسمی سالم روحیه ای با نشاط،،رفتاری معقول ،باورهای درست،تعلقات ملی و مذهبی داشتن همراه به امید و انگیزه تبدیل کنیم.
پرواضح است اگر هدف نهایی سند تحول بنیادین رسیدن به حیات طیبه وتربیت انسانی کامل از طریق تحقق ساحت های ششگانه می باشد باید دوره ابتدایی را سرآغاز اجرای سند تحول بنیادن نامید وبه همین اندازه این دوره وعوامل مرتبط با آن را مهم بدانیم.
باور من این است با همه مشکلات موجود می توان به اهداف فوق و تحقق سند تحول بنیادین رسید اگر راهکارهای ذیل را اجرا کنیم.
۱_مدیر در مدرسه مجری قانون است لذا مدیرحق ندارد خود اجتهادی کند بلکه صرفا مجری اسناد بالادستی واجرای صحیح تمام دروس وبرنامه های آموزش وپرورش سوای علایق وخواسته ها ومنویات خود است.
۲_مدیران آموزش وپرورش از صف تا ستاد مسئول تربیت همه جانبه و سند تحول بنیادین هستند لذا در انتصاب های خود به افرادی اعتماد کنید که در سوابق وشخصیت آنان این مهم مشهود باشد نه اینکه مثل خیلی از مدیران فعلی صد ها ساعت برای سند تحول صحبت کرده اند اما یک اقدام در کارنامه آنان مشهود نیست.
۳_ تعادل و توازن برای اجرای تمام دروس مدرسه از وظایف مدیران صف وستاد است در شرایط فعلی دروسی مانند ورزش،هنر،پرورشی، انضباط وبهداشت هیچ جایگاهی در دوره ابتدایی ندارند و کمترفردی از عوامل تربیت در دوره ابتدایی دغدغه تربیت بدنی،سیاسی،اجتماعی،فرهنگی ومذهبی دآنش آموزان را دارند اکثرا بدنبال آموزش محوری وذهن پروری آن هم در تعدادی محدود از دروس نظری هستند.
۴_ برنامه های دوره ابتدایی در شرایط فعلی با غرایز و علاقه بچه ها سازگاری ندارد وآنچه برای این سن مهم است مانند بازی ونشاط مورد غفلت گرفته ومدرسه را به کام دانش آموزان تلخ کرده است لذا توجه به برنامه های جذاب و آزاد در مدارس ابتدایی مثل بازی های ورزشی و تفریحی،برگزاری اردو های یکروزه و چند روزه، تشکیل گروه سرود،بازدید های علمی،مشارکت در نظافت و پاک سازی مدرسه درکنار تماشای فیلم تئاتر بازدید از شرکت های دانش بنیان و کارخانه های مختلف و آموزش مهارت های زندگی از دروس واقعی منطبق با سند تحول است که باید مورد قراربگیرد .
۵- اگر خروجی آموزش و پرورش امروز نامطلوب است و در سطح جامعه شاهد رفتارهای صحیح فردی واجتماعی نیستیم.باید به این موضوع فکر کنیم که فرزندانم را چگونه در مدرسه خصوصا دوره ابتدایی تربیت کرده ایم . امید وارم در سایه توکل وتوسل بر خداوند متعالی وتلاش جمعی بر محور اسناد بالا دستی شاهد تحولات اساسی در آموزش وپرورش خصوصا دوره مهم ابتدایی باشیم .علی محمدی عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان

  • نویسنده : دکتر علی محمدی
  • منبع خبر : نشاط وزندگی