نگاه سنتی در مدیریت و مربیگری ورزش قهرمانی از یک سو پیشرفت حیرت انگیزه کشورهای توسعه یافته در حوزه های دانش علمی و پژوهشی ورزش از سوی دیگر علاوه بر اینکه شانس کسب مدال در بیش از پنجاه رشته ورزشی المپیکی را از ما گرفته است. تهدید جدی برای ایران در اندک رشته های ورزشی […]
نگاه سنتی در مدیریت و مربیگری ورزش قهرمانی از یک سو پیشرفت حیرت انگیزه کشورهای توسعه یافته در حوزه های دانش علمی و پژوهشی ورزش از سوی دیگر علاوه بر اینکه شانس کسب مدال در بیش از پنجاه رشته ورزشی المپیکی را از ما گرفته است. تهدید جدی برای ایران در اندک رشته های ورزشی مثل کشتی،تکواندو وزنه در المپیک آینده رانشان می دهد.
ناکامی کسب مدال توسط ناهید کیانی و برخورداری در تکواندو یزدانی در کشتی قبل از ضعف فنی ورزشکار به ضعف دانش تخصصی و آینده نگری مدیران و مربیان آنان بر می گردد. بوضوح مشخص بود برخورداری و کیانی به اهمیت این موقعیت حساس در فینال المپیک آگاه نبودند و مربیان آنان در نبود متخصصان و روانشناسان ورزش انگیزه های لازم برای درک این موقعیت و برانگیخته شدن برای قهرمانی المپیک را در آنان ایجاد نکرده بودند.همچنین در رقابت فینال کشتی پیش بینی های لازم برای این روز مهم در برابر آسیب دیدگی پهلوان یزدانی را نداشتیم که هم مدال طلا را از دست داد یم هم سلامتی او بخطر افتاد.
ضمن تبریک به اندک ورزشکارانی که بر اساس غیرت ایرانی در المپیک ۲۰۲۴ فرانسه برای کشور افتخار آفرینی و دل مردم را شاد کردند.ولی باید با صدای بلند گفت با شیوه مدیریت فعلی ورزش کشور علیرغم منابع و استعداد های فراوان آینده روشنی در ورزش همگانی،قهرمانی و حرفه ای نداریم.
نگاه غیر اولویتی دولت های گذشته به موضوع ورزش در کنار عدم اعتقاد و آگاهی مدیران ورزش کشور به نقش علم و آگاهی در ورزش قهرمانی و حرفه ای که بیش از ۴۰ درصد در کسب مدال های جهانی والمپیک موثر است باعث عدم موفقیت ورزش ایران در بعد داخلی و بین المللی شده است به همین منظور ضرورت تحولات بنیادین در حوزه ورزش کشور با رویکرد علمی و پژوهشی از طریق بکار گیری مدیران خلاق دانشگاهی امری اجتناب ناپذیر است.
امید واریم دولت چهاردهم در سایه نگاه درست و عمیق به حوزه ورزش و بکار گیری متخصصین با تجربه شاهد پویای ورزش کشور در بعد داخلی و بین المللی همراه با نشاط و شادابی جامعه باشیم.
Monday, 19 May , 2025