سالیان طولانی است که مردم قم می پرسند چرا در این دیار مقدس و پایگاه جهان اسلام از فرزندان برومند و شایسته قمی در سطح مدیریت های ارشد استان استفاده نمی شود. مگرمی توان این موضوع را فراموش کرد که اکثرمسئولین ارشد نظام در قم تحصیل و رشد داشته اند یا اهل قم بوده […]

 

سالیان طولانی است که مردم قم می پرسند چرا در این دیار مقدس و پایگاه جهان اسلام از فرزندان برومند و شایسته قمی در سطح مدیریت های ارشد استان استفاده نمی شود. مگرمی توان این موضوع را فراموش کرد که اکثرمسئولین ارشد نظام در قم تحصیل و رشد داشته اند یا اهل قم بوده اند. اگر نگاهی به مدیران قمـی که سمت های بالایی در دستگاههای اجرایی کشور دارند بیاندازیـم به خوبی  شایستگی های جوانان قمـی نمایان است. پس سهم آنان در مدیریت استان قم چقدر است؟ چگونه است که این جوانان دیروز و نخبگان امروز نمی توانند به شهر خود خدمت کنند. قمی ها که قلبشان به عشق قم وبارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) می تپد، چرا در شهرو دیار خود دیده نمی شوند.

آیا وقت آن نرسیده است که با این فرهنگ غلطی که قمی ها در قم مسئولیت نمی پذیرند و ترجیح می دهند در خارج از قم مسئولیت قبول نمایند مبارزه کرد. اگر به دور از تعصب برعملکرد مدیران اندک بومی طی سه دهه گذشته مروری داشته باشیم و آن را با عملکرد مدیران غیر بومی مقایسه کنیم به خوبی قابل اثبات است که مدیران بومی با توجه به اینکه در اقلیت بوده اند عملکرد موفق تری داشته اند.

با طرح این موضوع قصد نداریم خدمات مدیران غیر بومی را زیر سوال ببریم اما آنچه واضح است تعصب مثال زدنی قمی های مذهبی و متعهدی که با گوشت و پوست خود مشکلات مردم را در کوچه و پس کوچه های قـم درک کرده اند و آنان را می شناسند، فرصتی است برای محرومیت زدایی از چهره استان و بخش های تابعه. شایسته است اکنون که فرصت جدیدی در مدیریت کلان کشور و استان قم درحال ایجاد شدن است فضای خدمت در استان قم را به نیروهای متعهد ودلسوزی بدهیم که با ارزش های فرهنگی، دینی، مذهبی و اجتماعی این دیار مقدس آشنا و به صورت اعتقادی درصدد تحقق آرمانهای امام و انقلاب هستند. امروز یادگاران بازمانده از دوران مبارزات ستم شاهی و هشت سال دفاع مقدس با کوله باری از علم وعمل آماده اند همچون شب های عملیات، به مقابله با مشکلات باقی مانده از بی تدبیری ها بروند.

حواسمان باشد که افراد چاپلوس و فرصت طلب درقالب دوست، فرصت خدمت را از نیروهای لایق وبی ادعا نگیرند. مردم استان قم لایق خدمت اند بگذارید این خدمت با عشق و باور وشناخت محقق شود. آنانی که پس از چندین سال خدمت در استان قم هنوز فرهنگ غنی و آداب و رسوم محلات اصیل و مناطق تابعه را نمی شناسند چگونه می توانند آن ارزش های انسان ساز را باورو به شکوفایی برسانند.

نویسنده با اعتقاد راسخ و تجربه سالیان خدمت در استان قم وکشور اعلام می دارد، برای یکبار هم که شده بافت مدیریت استان را از صدر تا ذیل براساس شایستگی ها به نیروهای اصیل قم بدهیم تا نتیجه این اعتماد را در مدت نه چندان دور ببینیم. استان قم خصوصا بافت فرهنگی اجتماعی شهر های تابع مدیریت بومی می طلبد. همه خواهان خدمت به این استان مقدس اند از رهبر معظم انقلاب و سران قوای سه گانه پس چگونه است که قم تا کنون به رشد وتوسعه مناسب نرسیده است ؟؟؟ شاید زمان آن رسیده باشدکه نیرو های اصیل وبومی قم آستین ها را بالا بزنند و برای آبادانی شهر کریمه اهلبیت بکوشند . این وظیفه دولت است که به تاثیر بخشی نیرو های بومی قم در رشد وتوسغه استان باستقرار مدیریت شایسته سالاری و بومی گزینی یشتر توجه نموده و با انتصاب مدیران لایق و بومی  در سطوح مختلف استان بستر رشد و توسعه را در استان بیشتر فراهم نمایند.